Mâine se dă startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei

Mâine se dă startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei

Primăria municipiului Chișinău informează că mâine – 17 octombrie, va fi dat startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei: parcuri, zone verzi, curți de blocuri, astfel ca, în toamna curentă, în Chișinău să fie sădiți 100 mii de arbori, informează OFICIAL.

Primarul general, Ion Ceban, a făcut un apel în acest sens către cetățeni, să se alăture la acțiunile de înverzire lansată de autoritățile locale îndemnând, totodată la implicare și sectorul asociativ, agenţii economici, precum și reprezentanții partidelor politice.

Astfel, pentru ziua de sâmbătă este anunțată acțiunea de plantare a arborilor în Pădurea – Parc din Calea Orheiului, la care vor participa toți angajații Primăriei, ai subdiviziunilor, preturilor și întreprinderilor municipale.

Autoritățile locale vor pune la dispoziție participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

Totodată, municipalitatea îndemnă locuitorii oraşului, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice să participe activ și să anunțe adresele unde intenționează să planteze arbori și arbuști, pe parcursul săptămânii viitoare, astfel ca serviciile de profil să le distribuie material săditor.

Mihaela Rotari

Share