Mai mulți taximetriști din capitală s-au ales cu procese verbale. A demarat operațiunea „TAXI” pe teritoriul țării

Mai mulți taximetriști din capitală s-au ales cu procese verbale. A demarat operațiunea „TAXI” pe teritoriul țării

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) în comun cu Agenția Națională Transport Auto, ieri, au demarat operațiunea „TAXI” pe întreg teritoriul țării, care va continua până la 31 mai.

Operațiumea are drept scop de a verifica legalitatea activităţii de taximetrie și anume, exploatarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau reutilate fără autorizația respectivă, respectarea regulilor stabilite în licență, revizia tehnică a transportului, conducerea în stare de ebrietate, dar și alte încălcări ale RCR.

De asemenea, șoferii de TAXI sunt verificați de ofițerii CUMC al INP, întru depistarea conducătorilor care nu și-au achitat amenzile pentru diferite încălcări ale circulației rutiere, fixate cu camerele de supraveghere video.

Menționăm că, ieri, în doar câteva ore, în capitală, 16 taximetriști s-au ales cu procese verbale pentru diferite încălcări. Dintre care, nerespectare limitei de viteză, neacordarea priorității pietonilor, nerespectarea indicatoarelor rutiere și trecerea la culoare roșie a semaforului.

De la începutul acestui an și până la moment, pe teritoriul ţării, au fost înregistrate 25 de accidente rutiere comise din cauza taximetriștilor, soldate cu 2 persoane decedate, iar altele 34 s-au ales cu diverse leziuni corporale. Totodată, în perioada menționată, 446 de taximetriști au fost sancționați contravențional pentru diferite abateri de la legislație.

Mihaela Rotari

Share