Mai mulți participanți la războiul de pe Nistru – la un sanatoriu, în România. „Acești eroi sunt auziți doar de unele persoane cu inimă MARE”
„Războiul de la Nistru din anii 1991- 1992, triste și durureroase amintiri ce și astăzi scurge sângele populației dintre Prut și Nistru. La conducerea țării s-au perindat diverse personaje, majoritatea formați de vechiul sistem, fiecare din ei oarecum speculau pe seama evenimentelor și cauza de reîntregire a statului nou format, dar după ce ajungeau la putere oricum uitau de cei ce s-au jertfit viața și sănătatea pentru independența față de fosta URSS, lăsându-i să se chinuie cu problemele și „rănile dureroase” în sărăcia crizei economice care nu se mai sfârșește mai mult de un sfert de secol”. Aceasta a relatat participantul la războiul pentru Independenţa şi Integritatea Republicii Moldova, actual – fotograf, Constantin Grigoriță, informează OFICIAL.
În același timp, Grigoriță comunică despre un ajutor oferit unui grup de 10 persoane de la un medic originar din Basarabia. „Acești eroi sunt auziți doar de unele persoane cu inimă MARE, ce le mai acordă foi de tratament la un sanatoriu, ori le procură ceva cărucioare cu rotile și proteze. Un asemenea Om am cunoscut la sfârșitul anului 2018, Dl, Alexei Păluță, medic de profesie, originar din Basarabia, stabilit în Țară, care prin intermediul Asociației Tighina.ro pemanent acordă dezinteresat ajutor nu doar celor ce au luptat pentru restabilirea unui adevăr istoric că prin vinele noastre mai curge sânge de ROMÂN, dar tuturor ce aspiră spre acest IDEAL. Acest om face cu dăruire de sine cea ce ar trebui să facă statul republica moldova pentru EROII săi”, a scris Girgoriță, pe o rețea de socializare.
„Mai jos vedeți un grup de 10 persoane din sute, ori mii ce au fost ajutate de către domnul Păluță, zilele acestea își reabilitează sănătate la Sanatoriul balnear de recuperare de pe malul lacului Techirghiol (România) cu ape minerale și băi de nămol terapeutic”, a mai adăugat el.
Mihaela Rotari