Mai multe localități ar putea fi conectate la stația de apă din Cahul

Mai multe localități ar putea fi conectate la stația de apă din Cahul

Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a avut o întrevedere cu Segiu Guțu, șeful biroului de țară al Băncii germane Institutul de Credit pentru Reconstrucţie (KfW). Întâlnirea a avut loc la 23 iulie curent.

În cadrul evenimentului părțile au discutat despre evoluțiile proiectului finanțat de KfW, care are drept scop aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) în raionul Cahul, precum și despre procesul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea stației de tratare a apei din orașul Cahul. Totodată, în cadrul întrevederii s-a analizat și posibilitatea conectării mai multor localități la sistemul existent de AAC din raionul Cahul.

Banca KfW, este unul dintre liderii sectorului bancar german şi una dintre cele mai mari bănci din Europa. Aceasta se orientează atât spre susținerea economiei naționale, cât şi spre acordarea suportului pentru statele aflate în tranziţie. Banca este prezentă în Republica Moldova din anul 1999, în special, pe segmentul infrastructurii sociale şi promovarea întreprinderilor mici şi mijlocii. La începutul anului 2015, KfW a deschis reprezentanța sa la Chişinău, care se va subordona Biroului KfW de la Kiev, Ucraina. Șeful biroului de la Chișinău este Sergiu Guțu.

 

Mihaela Rotari

 

Share