Limitele și restricțiile în fabricarea produselor farmaceutice ce țin de proprietatea intelectuală

Limitele și restricțiile în fabricarea produselor farmaceutice ce țin de proprietatea intelectuală

Pe 19 iunie curent, Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) organizează un Atelier de lucru cu genericul „Limitele și restricțiile în fabricarea produselor farmaceutice ce țin de proprietatea intelectuală”.

La eveniment participă reprezentanți ai companiilor farmaceutice, ai Universității de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” și specialiști AGEPI.

Scopul Atelierului de lucru constă în creșterea gradului de informare privind protecția oferită produselor farmaceutice prin intermediul obiectelor de proprietate intelectuală, precum și implementarea în Republica Moldova a unui nou regim de protecție a datelor testării clinice și pre-clinice ale acestor produse, care va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2020.

În deschidere, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan a menționat că familiarizarea reprezentanților companiilor farmaceutice în domeniul proprietății intelectuale este extrem de importantă, pentru că va duce la o mai bună înțelegere a domeniului.

În cadrul Atelierului de lucru sunt puse în discuție subiecte ce țin de protecția produselor farmaceutice prin brevet de invenție, rolul mărcii și a designului industrial în promovarea produselor farmaceutice, precum și utilitatea informației de brevet în contextul producerii genericelor și accesul la bazele de date în domeniu.

Mihaela Rotari 

Share