La FISM s-a desfășurat ședința publică de deschidere a ofertelor în cadrul subproiectului „Lucrări civile la Liceul Teoretic „Ion Pelivan”” din Răzeni

La FISM s-a desfășurat ședința publică de deschidere a ofertelor în cadrul subproiectului „Lucrări civile la Liceul Teoretic „Ion Pelivan”” din Răzeni

În sediul Instituției Publice „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”, în prezența reprezentanților desemnați ai ofertanților și membrilor Comitetului de evaluare, la 27 mai 2020,  a avut loc ședința publică de deschidere a ofertelor în cadrul subproiectului „Lucrări civile la Liceul Teoretic „Ion Pelivan”” din comuna Răzeni, raionul Ialoveni.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul ședinței a participat domnul Anatolie Topală, secretarul general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și doamna Natalia Răilean, directorul LT „Ion Pelivan”” din comuna Răzeni. În urma evaluării ofertelor prezentate, comisia de evaluare va desemna compania de construcție care va efectua lucrările la subproiectul menționat.

În cadrul subproiectului vor fi executate următoarele lucrări:
– renovarea sistemului de încălzire în toată instituția;
– renovarea sistemului de ventilare în laboratoare și blocurile sanitare din blocul A;
– renovarea rețelelor interioare de apă și canalizare în toată instituția;
– construcția stației de epurare;
– renovarea rețelelor și echipamentului electric la blocurile B și C;
– instalarea sistemului de semnalizare de incendiu și pază;
– reparația blocurilor sanitare la blocurile A, B și C;
– reparația interioară în blocurile B și C (pardoseala, pereții și podul).

Subproiectul „Lucrări civile la Liceul Teoretic „Ion Pelivan”” din comuna Răzeni, raionul Ialoveni este finanțat în baza Legii nr. 129 din 07 iulie 2017 privind ratificarea Amendamentului nr.2 la Acordul de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (Banca Mondială) în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și implementat de IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.

În total, în cadrul componentei A.2 a Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” finanțat de Banca Mondială și gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin intermediul IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” urmează a fi renovate 17 instituţii de învăţământ de circumscripţie, iar investiția pentru fiecare liceu se va ridica până la 700 mii dolari SUA. La moment, din numărul total de proiecte 4 sunt finisate, 11 – în proces de renovare, 1 instituție – la etapa de licitație și 1 instituție – în proces de elaborare a devizului estimativ în baza proiectului tehnic.

Până la începerea unui nou an de studii, va fi finisat procesul de renovare a șase școli de circumscripție.

Cristina Pendea

Share