IGSU va contracta o companie specializată pentru a aduce în RM corpul neînsuflețit a bărbatului decedat la Genova

IGSU va contracta o companie specializată pentru a aduce în RM corpul neînsuflețit a bărbatului decedat la Genova

Ofițeri din cadrul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vor contracta o companie specializată pentru a aduce în Republica Moldova corpul neînsuflețit a bărbatului decedat în urma prăbușirii unui pod la Genova. Acțiunea va avea loc în contextul deciziei luate de Prim ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, IGSU în comun cu reprezentanții secții consulare a țării noastre în Italia vor perfecta  toate procedurile necesare pentru a întoarce acasă cadavrul persoanei. Cheltuielile de repatriere a corpului neînsuflețit vor fi acoperite  de Guvernul Republicii Moldova.

Amintim că, în urma prăbușirii unui pod în orașul Genova, un moldovean în vârstă de 44 de ani a decedat. IGSU monitorizează situația și se va implica în toate procedurile necesare.

Totodată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI monitorizează cazul moldovenilor traumatizați în orașul Sankt Petersburg. Potrivit sursei, aceștia ar putea fi aduși acasă de salvatori, doar după ce starea de sănătate se va stabiliza, iar medicii din Federația Rusă ar putea lua decizia de externare.

Doina Secrieru

Share