Lider de partid: Republica Moldova ar trebui să se integreze în UE și NATO, fără Transnistria

Lider de partid: Republica Moldova ar trebui să se integreze în UE și NATO, fără Transnistria

Președintele Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, susține că Republica Moldova ar trebui să se integreze în Uniunea Europeană fără teritoriul din stânga Nistrului. Declarații în acest sens au fost făcut în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la 10TV, informează Oficial.

„Articolul 11, cu privire la neutralitate din Constituția Republicii Moldova este o bombă cu efect întârziat, Republica Moldova ar trebui să se integreze în UE și NATO doar cu teritoriile pe care le controlează, prin urmare fără Transnistria, iar conflictul transnistrean trebuie internaționalizat și pus pe agenda puterilor europene care să contribuie la rezolvarea lui atât cu expertiză cât și cu bugete”, a declarat Sergiu Mocanu.

Totodată, el a spus că, actualul status-quo este menținut artificial de Rusia, care nu are interes de a iniția un conflict militar ci doar de a păstra o stare de frică permanentă.

„Teritoriile din stânga Nistrului nu au aparținut niciodată nici României, nici Republicii Moldova”, a precizat politicianul.

Doina Secrieru

Share