Identificau potențiale victime care ieșeau din localuri și se deplasau singuri pe stadă. O grupare – în atenția Poliției!

Identificau potențiale victime care ieșeau din localuri și se deplasau singuri pe stadă. O grupare – în atenția Poliției!

O grupare în componență a trei membri, din care doi minori, originari dintr-o localitate a raionului Șoldănești, cu vârstele cuprinse între 17  și 18 ani, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu polițiștii grupei combaterea jafurilor al Inspectoratului de Poliție Buiucani. Aceștia sunt bănuiți de comiterea mai multor jafuri stradale în sectorul Buiucani a Capitalei.

Până în prezent, polițiștii au stabilit complicitatea lor și au acumulat probe în cel puțin patru cazuri de jaf.

Potrivit informațiilor, indivizii identificau potențialele victime care ieșeau din localurile de agrement și se deplasau singuri pe stadă. Aceștea se apropiau și aplicând forța fizică îi deposedau de bunurile materiale, telefoane mobile, mijloace bănești.

Prejudiciul cauzat victimelor constituie 19 200 lei. În cadrul audierilor, bănuiţii şi-au recunoscut vinovăţia. Potrivit lor, bunurile sustrase de la victime, le vindeau la lombard.

Tânărul în vârstă de 18 ani, a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, iar minorii sunt cercetați în stare de libertate. Confor legislației în vigoare, indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Doina Secrieru

Share