Socialiștii au convocat Consiliul Republican. Ce au examinat

Socialiștii au convocat Consiliul Republican. Ce au examinat

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și-a desfășurat astăzi, Consiliul Republican.

După cum informează OFICIAL, după ședință, Președintele RM, Igor Dodon, președinte neformal al PSRM, a precizat că, s-a discutat despre ultimele evenimente de pe scena politică, dar și despre alegerile locale generale.

„PSRM a devenit dintr-un partid de opoziție, în unul de guvernare. De aceea, urma să discutăm cu colegii din teritoriu, inclusiv care este strategia partidului mai departe. Un subiect separat, dar foarte important este pregătirea de alegerile locale generale. A fost numită, ieri, data de 20 octombrie, practic, campania începe pe 20 august. A rămas timp foarte puțin. Am discutat cu colegii din teritoriu pregătirea de locale. S-au schițat și unele acțiuni care vor fi întreprinse în timpul cel mai apropiat. Suntem fermi convinși că, cu suportul PSRM, cu suportul fracțiunii PSRM din Parlament, în țară la noi a început o perioadă nouă. Noi suntem gata să susținem Guvernul Maiei Sandu. Este poziția fermă a PSRM. Noi vom asigura votul fracțiunii în Parlamentul RM, pentru a implementa reformele pe care le va promova Guvernul Sandu, evident că, le vom discuta împreună pentru că e vorba de un consens politic. Acest consens există. Vom face tot posibilul ca această majoritate parlamentară să fie pe o perioadă cât mai lungă. De dorit pe întreg mandatul, dacă se va reuși, dacă nu – noi suntem categoric și nu acceptăm traseismul politic. Suntem 35 de deputați, anume în acest număr ajungem – ori până la finalul legislativ, sau până la anticipate”, a precizat Dodon.

La rândul său, președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a spus că au trasat niște puncte ce țin de pregătirea pentru locale.

„Noi avem niște sarcini politice. Eu le-am mulțumit colegilor pentru susținerea în această perioadă dificilă. Noi suntem deciși să ocolim ungherele mai ascuțite cu partenerii noștri. Avem un singur interes, și anume – interesul RM, al cetățenilor. Acum suntem pe final de desfășurare a conferințelor raionale de dare de seamă și alegere în organele teritoriale de partid. Mergem și cu pregătirea candidaților. De fapt, noi am convenit pentru alegerile locale să fie acei oameni care au susținut, au fost alături de PSRM, activiști, oameni cunoscuți din teritoriu. Rândurile partidului trebuie să fie majorate, dar nu cu toți la hurtă”, a mai spus Greceanîi.

Andriana Cheptine

Share