Grup criminal care comercializa droguri în proporții deosebit de mari pe teritoriul R. Moldova – reținut

Grup criminal care comercializa droguri în proporții deosebit de mari pe teritoriul R. Moldova – reținut

Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a INI în comun cu PCCOCS au reținut, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, fiind suspectați de trafic de droguri în proporții deosebit de mari. 

În luna iunie 2018, angajații Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI au recepționat o informație operativă, precum că o persoană originară din regiunea transnistreană, a creat un grup criminal care comercializa drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul Republicii Moldova.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, a fost documentată activitatea infracțională a persoanelor implicate, totodată, pentru probatoriu forțele de ordine au efectuat trei achiziții de control, procurând marijuană, heroină, amfetamină.

Ulterior, în urma efectuării perchezițiilor, la domiciliile suspecților au fost depistate și ridicate cantități impunătoare de droguri (heroină), telefoane mobile folosite în activitatea infracțională și alte obiecte care prezintă interes pentru cauza penală.

De semeenea, s-a stabilit că, persoanele sunt implicate în comiterea diferitor ilegalități și transmit periodic (după posibilitate) mijloace bănești pentru așa numitul „Obșeak” gestionat de către interlopi din regiunea Transnistreană.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul dezmembrării grupului criminal organizat și acumularea probelor pertinente în privința complicilor.

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 7 la 15 ani de pușcărie.

Mihaela Rotari 

Share