12 conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor. Iată și alte ilegalități

12 conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor. Iată și alte ilegalități

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– o tentativă de transportatre ilegală a bunurilor și mărfurilor;
– trei persoane au prezentat documente falsificate;
– un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 12 conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
– patru încălcari a regulilor de transportare a călătorilor;
– trei persoane puse la consemn au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 45 255 traversări, dintre care un număr de 27 993 treceri ale cetățenilor R. Moldova. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 12 150 traversări, fiind înregistrat un număr mai mare de transport înmatriculat în R. Moldova – 6 368 traversări.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.
Ajunși în punctele de trecere, manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Mihaela Rotari

Share