Doi veterani ai războiului de pe Nistru vor duce flacăra Unirii la Alba-Iulia!

Doi veterani ai războiului de pe Nistru vor duce flacăra Unirii la Alba-Iulia!

Pornirea a avut loc astăzi dimineață la ora 09:00, din scuarul Complexului Memorial Cimitirul Eroilor Români din Chișinău.

Veteranii vor avea de parcurs aproximativ 650 de kilometri cu bicicleta până la 1 iulie. „Astăzi dăm start Maratonului Memoriei celor căzuți în toate războaiele pentru pământul românesc. O să parcurgem o distanță de aproape 650 de kilometri până la Alba – Iulia. În toate localitățile Basarabiei și a României, noi o să vizităm administrațiile publice locale”, a declarat Ghenadie Cosovan, veteran al războiului de pe Nistru și președintele Asociației „Credință Patriei”.

„Le dorim mult succes veteranilor războiului de pe Nistru în acest parcurs deloc ușor până la Alba-Iulia, iar noi, tânăra generație, vom prelua această flacără pe 1 iulie și o vom aduce înapoi în capitala celui de-al doilea stat românesc, la Chișinău”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Amintim că, persoane de toate vârstele din 1000 de localități din România și Republica Moldova vor parcurge peste 1000 de kilometri pentru a scrie istorie. Marșul Centenarului va porni dinAlba Iulia, cetatea-simbol, pe 1 iulie, și se va încheia la Chișinău, pe 1 septembrie. Traseul este alcătuit din 11 etape a câte 5 zile.

Mihaela Rotari 

Share