Doi bărbați riscă ani de închisoare pentru răpirea unui automobil

Doi bărbați riscă ani de închisoare pentru răpirea unui automobil

Ofițerii de investigații a sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pe urme fierbinți, au reținut doi bărbați cu vârstele de 35 ani și respectiv 36 ani, originari din mun. Chișinău și Tiraspol, pentru răpirea unui automobil.

Polițiștii au fost alertați de către proprietar în dimineața zilei de 4 februarie, comunicând că i-a fost răpit automobilul din fața porții de pe str. Ruhuleanca, or. Durlești. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului și stabilirea circumstanțelor. În urma cercetărilor, forțele de ordine au stabilit că indivizii au pătruns în automobil prin acces liber, proprietarul lăsând uşa unității de transport descuiată şi cu cheile în mecanismul de pornire, cauzând-ui un prejudiciu în sumă de 100 000 lei.

Ulterior, în rezultatul acțiunilor întreprinse de polițiști, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectoratul de poliție pentru audieri, iar automobilul a fost depistat abandonat în extravilanul din or. Durlești. În cadrul acțiunilor procesual penale forțele de ordine au stabilit că suspecții au mai răpit un automobil de model Nisan din or. Tiraspol.

Astfel, în cadrul audierilor, suspecții și-au recunoscut vinovăția comunicând că au răpit automobilul cu scop de a se plimba. Este de menționat că suspecții nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru infracțiuni similare.

Suspecții au fost plasați în arest și sunt cercetați penal pentru „Răpirea mijlocului de transport”, care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Mihaela Rotari

Share