Declarația zilei: „Lansăm cea mai mare campanie de semnături pentru Unire”. Se va colecta un milion de semnături!

Declarația zilei: „Lansăm cea mai mare campanie de semnături pentru Unire”. Se va colecta un milion de semnături!

Alianța pentru Centenar a susținut o conferință de presă cu tema „START colectării milionului de semnături pentru Unirea cu România”, informează Oficial.

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a comunicat mai multe detalii despre campania inițiată.

„Ne-am propus să colectăm un milion de semnături. A fost început deja acest demers cu 2 săptămâni în urmă, iar acum începe cu forță și în Republica Moldova, dar și în diaspora. Suntem siguri că vom reuși să le colectăm. Niciodată până acum nu s-au făcut astfel de exerciții juridice, nu este o colectare de semnături obișnuită, este una care include toate datele juridice valabile pentru a fi înaintate Parlamentului de la București, Chișinău si Bruxelles. Au dreptul juridic să se manifeste pro sau contra Unirii, cei care sunt cetățeni ai României și Republicii Moldova”, a subliniat el.

Prin urmare, Bianca Roșcovanu, membrul Asociației Obşteşti „UNIREA – ODIP”, a vorbit despre importanța colectării semnăturilor. „Dorim să lansăm cea mai mare campanie de semnături pentru unire. Având valoare juridică, milionul de semnături va fi folosit pentru modificarea Constituției României, vom elabora și o listă de cerințe față de UE cu prevederile dintre relațiile celor 2 țări surori, astfel să avem aceeași frontieră. În acest fel, dorim reparația vămilor și lichidarea roaming-ului dintre cele 2 țări. Totodată, vom face un program de reîntregire a țării, deci, dorim ca vocile noastre să fie auzite”, a declarat ea.

În acest fel, un alt membru al Asociației, Mihai Soltan, a oferit detalii tehnice cu privire la colectarea semnăturilor. „Doritorii de a semna pentru Unire se pot apropia până la 19:00, la sediul ODIP, dar și la corturi. În perioada lunii august se va desfășura campania Caravana Uniri, unde voluntarii vor merge pe la casele oamenilor pentru a colecta semnăturile”, a declarat el.

De menționat că, campania se va încheia pe 1 septembrie, anul curent.

Mihaela Conovali

Share