CTIF prestează noi servicii contabile pentru autoritățile și instituțiile bugetare

CTIF prestează noi servicii contabile pentru autoritățile și instituțiile bugetare

Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) informează că, începând din septembrie 2018, prestează noi servicii contabile pentru autoritățile și instituțiile bugetare.

CTIF oferă serviciile respective în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 125 din 06.02.2018, prin care instituția a fost abilitată să acorde suport instituțional în domeniul contabilității în sectorul bugetar.

Scopul principal al suportului instituțional este de a oferi beneficiarilor asistență privind ținerea evidenței contabile, planificarea și raportarea financiară, precum și consultanță profesionistă pentru gestionarea corectă și eficientă a finanțelor publice.

În acest context, CTIF aduce la cunoștința conducătorilor autorităților și instituțiilor bugetare că, potrivit amendamentelor din 1.10.2018 la Normele metodologice privind evidența contabilă și raportarea financiară în sistemul bugetar, aprobate prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 216  din 28.12.2015, ei sunt în drept să transmită ţinerea contabilităţii sau a unor atribuții de contabilitate și raportare financiară unei organizaţii specializate, precum este CTIF.

CTIF reafirmă că întrunește toate condițiile necesare pentru o organizație specializată  în materie de contabilitate și poate acorda ajutorul cuvenit autorităților și instituțiilor bugetare în acest domeniu. De ce? Fiindcă:

CTIF este o instituție fondată de Ministerul Finanțelor și abilitată de către Guvern cu funcția de acordare a suportului instituțional în domeniul contabilității în sectorul bugetar;

Are o echipă de profesioniști în domeniul finanțelor publice, administrează și dezvoltă cele mai moderne sisteme informaționale în acest domeniu;

A implementat Sistemul Informațional Integrat de Evidență Contabilă în Autoritățile Publice pe platforma 1C în circa 800 de autorități și instituții bugetare din țară;

Are reprezentanții săi în toate raioanele republicii, care pot reacționa și acorda operativ ajutor și asistență clienților CTIF;

A finalizat deja două proiecte de acordare a suportului instituțional în domeniul contabilității și realizează în prezent încă un proiect similar.

Autoritățile și instituțiile bugetare care doresc să contracteze noile servicii contabile  oferite de CTIF, pot transmite solicitarea la adresa de e – mail: iana.betivu@ctif.gov.md sau la tel: 022 262 873.

Mihaela Rotari 

Share