Corpul neînsuflețit al unui copil – recuperat din apă de salvatori, în raionul Râșcani

Corpul neînsuflețit al unui copil – recuperat din apă de salvatori, în raionul Râșcani

În dimineața zilei de astăzi, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au extras din apă corpul neînsuflețit a unui copil care s-a înecat într-un bazin acvatic în nordul țării. Apelul la serviciile de urgență a fost înregistrat pe data de 30 iulie, la ora 22:18.

Potrivit informațiilor preliminare, o fetiță de 10 ani s-ar fi înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani.

Pentru efectuarea lucrărilor de căutare pe apă la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. În urma căutărilor subacvatice, cadavrul minorei a fost depistat către ora 07:30 în dimineața zilei de astăzi fiind recuperat la mal de scafandrieri de la o adâncime de trei metri.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de organele de drept.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat maturii să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul, dar și aflarea acestora de unii singuri în preajma lacurilor și râurilor din țară. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54  persoane inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Mihaela Rotari

Share