CNSM s-a expus asupra declarațiilor membrilor Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor

CNSM s-a expus asupra declarațiilor membrilor Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova(CNSM) s-a expus asupra declarațiilor membrilor Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor din 10 iunie curent, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza a declarat că, în mass-media a apărut de mai multe ori cifra de 968 milioane lei – prejudiciile care le-a adus Confederația Națională a Sindicatelor la poporul Moldovei, la statul Moldova etc.

„Ce stă în spatele acestei intenții? Dorința de a schimba opinia publică și de a arunca o săgeată în adresa sindicatelor.  Se face o tentativă din partea statului de a însuși patrimoniul sindicatelor, care nu este legală și noi categoric ne opunem prin toate pârghiile legale începând de la judecată și terminând cu organizațiile internaționale” a precizat Budza.

El a mai spus că, categoric nu statul a hotărât toate problemele în întreprinderile de stat. „De ce se apucă statul de patrimoniul sindicatelor unde noi pe parcursul a 20 de ani am investit în sanatoriile, în bazele de odihnă pentru copii –  mai bine de 170 milioane de lei, iar din partea statului nu a venit niciun ban pentru obiectele acestea?”, a menționat președintele CNSM.

„Acum statul se gândește foarte bine: avem unele imobile din partea patrimoniului sindical, venim acolo, verificăm cota și atunci spunem că uite cota aceasta este bună pentru patrimoniul de stat. Considerăm că, categoric nu se încadrează într-o țară democratică și mai mult decât atât au fost și unele aspecte elucidate în comisie, care trezesc multe semne de întrebare. Noi suntem independenți de activitatea Parlamentului, iar organele puterii de stat nu au dreptul să controleze activitatea sindicatelor”, a declarat Oleg Budza.

Totodată, el a menționat că CNSM este categoric în dezacord cu unele concluzii și recomandări ale Comisiei și pregătește un demers către Parlament prin care se va cere să fie prevăzute unele schimbări în hotărârea Comisiei. „Dacă nu se va schimba nimic, hotărârea Comisiei va fi atacată în instanța de judecată. Vom pregăti adresarea și către organismele internaționale. Tentativa statului de a pune mâna pe proprietatea  sindicatelor este o încălcare gravă a drepturilor sindicatelor”, a conchis președintele CNSM.

 

Cristina Jicol

Share