Circa 10 kg de bijuterii din metal galben, presupus a fi aur, ascunse de control la frontieră

Circa 10 kg de bijuterii din metal galben, presupus a fi aur, ascunse de control la frontieră

Polițiștii de frontieră și inspectorii vamali din cadrul punctului de trecere Giurgiulești-Galați au descoperit, ascunse și nedeclarate, 1150 de inele din metal galben, presupus a fi aur.

La data de 7 iulie curent, în jurul orei 23.00, s-a prezentat pe pista de intrare în țară o cetăţeancă a Romaniei, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autoturism marca “LAND ROVER FREELANDER”, înmatriculat în Bulgaria.

În baza indicatorilor analizei de risc şi a vigilenţei angajaţilor instituţiilor de frontieră, unitatea de transport a fost supusă unui control fizic minuţios. Ca urmare, echipa mixtă de control a depistat în portbagajul mașinii, într-un locaș special amenajat, o cantitate de aproximativ 10 kg de bijuterii din metal asemănător aurului.

Urmare a celor constatate, precum și faptul că românca a încercat să treacă ilegal bunurile fără a le declara în conformitate cu procedura stabilită de legislaţia în vigoare, cele 1150 de inele de metal aurit și mijlocul de transport au fost reținute.

Autoritatea vamală continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii. Concomitent marfa a fost remisă spre expertizare.

a2

a5

a3

 

 

 

 

Maria Roşca

Share