Blocurile sanitare din instituţiile de învățământ vor fi renovate din surse financiare în valoare de 5 mln. lei. FISM va asigura evaluarea

Blocurile sanitare din instituţiile de învățământ vor fi renovate din surse financiare în valoare de 5 mln. lei. FISM va asigura evaluarea

Blocurile sanitare din instituţiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal vor fi renovate din surse financiare în valoare de 5 mln. lei alocate în cadrul ședinței din 01 iulie curent de Guvernul Republicii Moldova, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat al Instituției Publice „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”, Regulamentul cu privire la organizarea procedurii de implementare a proiectelor de renovare / construcție a blocurilor sanitare în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal are drept scop stabilirea procedurilor de selectare, organizare și desfășurare a proiectelor în vederea îmbunătățirii condițiilor de igienă și sanitație în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal.

Mijloacele financiare aprobate în bugetul de stat vor fi alocate Instituției Publice „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”, care va asigura evaluarea şi inițierea desfășurării proiectelor de renovare/construcţie a blocurilor sanitare în instituțiile de învăţământ beneficiare ale proiectelor respective.

Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, în comun cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului în baza unor criterii de eligibilitate va evalua informaţiile despre necesităţile instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal cu privire la îmbunătăţirea condiţiilor de igienă şi sanitaţie în interiorul acestora și va aproba o listă a instituțiilor beneficiare de investiții, care va fi transmisă pentru executare IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.

Cristina Gurez

Share