Biblioteca Metropolitană București a oferit 3000 de cărţi Republicii Moldova

Biblioteca Metropolitană București a oferit 3000 de cărţi Republicii Moldova

În perioada 11-14 aprilie, Biblioteca Metropolitană București (BMB) a derulat proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău”, în cadrul căruia au avut loc mai multe activități: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu, un schimb de experiență cu participarea a 15 bibliotecari din rețeaua BMB, cu bibliotecari ai instituției omoloage și participarea unui reprezentant al Bibliotecii Metropolitane la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, aflat a XXIII-a ediție.

Timp de patru zile, delegația BMB a avut posibilitatea de a cunoaște activitatea Bibliotecii Municipale „B.P Hasdeu” şi de a vizita mai multe instituții publice din Chișinău. Cu această ocazie, au fost discutate viitoarele proiecte comune şi a fost semnat actul adiţional de prelungire al protocolului de colaborare dintre cele două biblioteci.

Biblioteca Metropolitană București a transferat cu titlul gratuit 3000 de cărți Bibliotecii Bogdan Petriceicu Hasdeu, reprezentând ultima tranșă din cele 20.000 unități, transferate conform promisiunii făcute de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, cu ocazia vizitei la Chișinău în data de 17 februarie 2018.

De asemenea, delegaţia a vizitat Parlamentul Republicii Moldova şi a participat la un spectacol la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Mihaela Rotari 

Share