Blocul ACUM consideră oportună crearea unui grup de lucru din reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare ale Blocului ACUM și PSRM. Detalii

Blocul ACUM consideră oportună crearea unui grup de lucru din reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare ale Blocului ACUM și PSRM. Detalii

Consiliul Blocului Politic ACUM, întrunit în ședință, astăzi, a luat act de poziția Consiliului Republican al PSRM, inclusiv de opțiunea socialiștilor de a merge în alegeri anticipate organizate în condițiile actualului sistem electoral mixt, aplicat și în scrutinul din 24 februarie, lucru care, potrivit lor, „ar fi în detrimentul oamenilor, în detrimentul proceselor democratice, dar în beneficiul regimului oligarhic”, informează OFICIAL.

Co-președintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, a dat citire declarației, prin care se spune că, în continuare, așteaptă un angajament ferm din partea PSRM, făcut public, cu privire la neadmiterea nici acum, nici pe viitor, a unei coaliții cu PDM.

„Blocul ACUM reiterează necesitatea primordială de eliberare a tuturor instituțiilor statului din captivitate ca precondiție pentru realizarea angajamentelor asumate în fața alegătorilor. De asemenea, pledăm pentru neadmiterea alegerilor anticipate în condițiile controlului oligarhic asupra instituțiilor de drept și de reglementare, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale, a Consiliului Audiovizualului, a Procuraturii, a Centrului Național Anticorupție etc. Considerăm necesară deblocarea activității Parlamentului, prin reluarea ședinței de constituire a acestuia, crearea organelor de lucru ale legislativului, stabilirea acțiunilor prioritare, inclusiv revenirea la sistemul proporțional de vot și îmbunătățirea acestuia în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția, adoptarea proiectelor de acte normative privind dezoligarhizarea și restabilirea statului de drept, completate astăzi cu alte cinci inițiative legislative ale Blocului ACUM”, a precizat Năstase.

În acest sens, Blocul ACUM consideră oportună crearea unui grup de lucru, constituit din reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare ale Blocului ACUM și PSRM, mandatat să discute până pe 25 aprilie inițiativele legislative ale Blocului ACUM și ale fracțiunii PSRM, care se referă la dezoligarhizare și implicit la îmbunătățirea vieții oamenilor.

Doina Secrieru

Share