Avion de mici dimensiuni – dispărut pe teritoriul R. Moldova. Cu ce precizări vine Poliția de Frontieră!

Avion de mici dimensiuni – dispărut pe teritoriul R. Moldova. Cu ce precizări vine Poliția de Frontieră!

Poliția de Frontieră vine cu unele precizări și detalii pe cazul dispariției unui avion de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel că, la 19 iulie curent, către ora 17:45, un avion de mici dimensiuni a traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Camarovca. Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localității Cucuruzeni, raionul Orhei.

Totodată, despre trecerea avionului dinspre Ucraina spre Republica Moldova, prin regiunea necontrolată a frontierei de stat, a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

În continuare, Poliția de Frontieră va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menținerea unei colaborări și schimb de informații cu grănicerii ucraineni, dar și cu Poliția de Frontieră din România.

Totodată, Poliția de Frontieră evidențiază că, conform prevederilor art. 10, alin.3 ale Legii 215 cu privire la frontiera de stat „Paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.

Mihaela Rotari
Share