Actorul şi regizorul moldovean Petru Hadârcă, decorat de Klaus Iohannis

Actorul şi regizorul moldovean Petru Hadârcă, decorat de Klaus Iohannis

Actorul, regizorul și realizator de emisiuni TV și de radio, Petru Hadârcă, a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, informează Oficial.

Hadârcă a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria F „Promovarea culturii”, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea culturii, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute în întreaga sa carieră actoricească, pe scenă şi pe ecran, precum și pentru implicarea activă în organizarea unor evenimente culturale de înaltă ţinută.

De menționat că, Petru Hadârcă a fost actor la teatre atât de la Chişinău, precum şi din Bucureşti. Totodată, el a realizat roluri principale în zeci de spectacole de teatru și în filme artistice.

Câteva din spectacolele lui Petru Hadârcă, montate în diverse teatre de pe ambele maluri ale Prutului: „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea” şi „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale; „O afacere sentimentală” de Cl. Magnier; „Două săgeţi” de A. Volodin; „Noroc şi sănătate, domnule!” de Pierre Chesnot; „Puricele în ureche” de Georges Feydeau ş.a.

Mihaela Rotari

Share