6 ani de închisoare pentru că au încercat să corupă polițiștii de patrulare

6 ani de închisoare pentru că au încercat să corupă polițiștii de patrulare

Pe parcursul ultimelor zile, de către angajații Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au fost documentate două cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului Național de Patrulare.

Astfel, un caz de corupere activă a fost înregistrat și documentat în comun cu  organul de urmărire penală al DUP a DGT Sud a CNA și Procuratura Anticorupție Sud, în satul Tomai, raionul Ceadâr – Lunga.

Potrivit informației parvenite de la polițiștii de patrulare în adresa SPIA, bărbatul intenționa să ofere mijloace bănești în sumă de 5 000 de ruble rusești angajaților INP, pentru ca aceștia ulterior să întreprindă măsuri contrare obligațiunilor de serviciu și anume neînregistrarea cazului și neatragerea la răspundere a conducătorului auto pentru conducerea unității de transport în stare de ebrietate.

Cel de-al doilea caz, a fost înregistrat și documentat de către angajații SPIA în raionul Anenii-Noi, unde un cetățean, a încercat să corupă oamenii legii, oferindu-le 1000 de lei, pentru a nu întocmi proces-verbal cu privire la contravenție pentru conducerea transportului în stare de ebrietate.

În rezultatul denunțurilor făcute de către polițiști, ofițerii SPIA al MAI, au întreprins măsuri de investigație şi de urmărire penală, pentru a reține  în flagrant delict peroanele vizate.

Pe numele suspecţilor au fost pornite cauze penale, conform indicilor infracţiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod Penal (corupere activă), iar în cazul în care vina acestora va fi dovedită în instanţa de judecată, ei riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100 000 la  200 000 de lei.

Mihaela Rotari 

Share