25 de profesori de informatică – instruiți la distanță de experți din Coreea de Sud

25 de profesori de informatică – instruiți la distanță de experți din Coreea de Sud

În perioada 11-13 februarie, 25 de profesori de informatică din Republica Moldova au fost instruiți la distanță, în regim online, de experți din Coreea de Sud.

Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, le-a înmânat cadrelor didactice certificatele de absolvire a cursurilor de formare.

Cursurile de instruire s-au desfășurat în incinta Centrului Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, care în toamna anului 2018 a fost dotat cu un sistem performant pentru videoconferințe, oferit de Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Coreea de Sud. Formatorii și specialiști coreeni au prezentat profesorilor din țara noastră tehnici moderne de predare în domeniul TIC, precum și metode de integrare a tehnologiilor informaționale în sistemul educațional.

Menționăm că la 28 martie 2018 a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Oficiul special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Acordul prevede donarea în trei tranșe anuale a 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova, precum și participarea a 60 de cadre didactice la cursuri de formare în domeniul TIC în Coreea.

Mihaela Rotari 

Share