19 servicii de stare civilă sunt disponibile pe noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice

19 servicii de stare civilă sunt disponibile pe noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice

Începând cu data de 23 martie 2023, Agenția Servicii Publice lansează în regim de pilotare prestarea a 19 servicii din domeniul stare civilă prin noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică.

Serviciile de stare civilă pot fi accesate online, prin intermediul portalului serviciilor publice: https://servicii.gov.md/ro de pe orice calculator sau dispozitiv mobil conectat la Internet, fără a fi nevoie să vă deplasați la subdiziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice.

Pentru a solicita online serviciile de stare civilă, prin intermediul noii platforme, beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică. Încurajăm cetățenii Republicii Moldova să obțină o semnătură digitală.

În prezent, documentele de stare civilă comandate online pot fi obţinute de către beneficiar doar pe purtător de hârtie. Actele pot fi ridicate la sediul unui centru multifunctional, pe care l-ați selectat atunci când ați plasat comanda, ori le puteți primi direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Serviciile de stare civilă, comandate online, se furnizează contra plată şi se achită prin intermediul serviciul guvernamental de plăți electronice Mpay.

Î𝐧 𝐚𝐭𝐞𝐧ț𝐢𝐚 𝐜𝐞𝐭ăț𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 (‼️): Prestarea serviciilor de stare civilă de pe noua platformă este lansată în regim de pilotare, ceea ce nu exclude apariția unor neconformități. Feedbackul și propunerile dvs sunt importante pentru noi, pentru a vă oferi o experiență mai ușoară în accesarea online a serviciilor publice și pentru a facilita interacțiunea dintre Agenția Servicii Publice și cetățeni. Opiniile, propunerile dvs. le puteți expedia pe mail: ddsp@asp.gov.md.

#ASP, #serviciistarecivila, #digitalizare

Share