Trăistariu, despre punctajul de la Eurovision: «Luminiţa Anghel s-a răzbunat pe moldoveni!»

Trăistariu, despre punctajul de la Eurovision: «Luminiţa Anghel s-a răzbunat pe moldoveni!»

Supărare mare, la Eurovision 2017! În timp ce juriul din Moldova le-a acordat soliştilor români de la Eurovision, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, maximum de puncte, iată că cel din România a fost cu mult mai zgârcit, oferind trupei SunStroke Project doar trei puncte. Mihai Trăistariu a oferit detalii picante din culisele votăriipentru click.ro.

Solistul Mihai Trăistariu (40 de ani) a vorbit despre modul în care colegii lui, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Tavi Colen şi Cezar Ouatu, din juriul românesc, au punctat, sâmbătă seară, prestaţia de la Kiev a Republicii Moldova.

eurovision, republica moldova, luminita anghel, traistariu, teroristul vedetelor

Mihai Trăistariu

El este de părere că Luminiţa Anghel le-ar fi plătit moldovenilor o poliţă mai veche: ”Paula Seling nici nu i-a pus în top 3, deşi când ea a câştigat locul 3, în 2010, juriul din Moldova i-a dat 12 puncte. Iar Luminiţa i-a pus pe primele locuri, în clasamentul ei, dar nu pe locul 1. Poate că ea s-a răzbunat că Moldova i-a dat doar 7 puncte, la ediţia Eurovision din 2005, când alături de Sistem s-a clasat pe locul al treilea, cu piesa ”Let me try”.”

Trăistariu, care şi el a primit 12 puncte din partea Moldovei, în 2006, când s-a clasat la Eurovision pe locul patru, cu piesa ”Tornero”, susţine că s-a războit cu ceilalţi juraţi: ”Am insistat, dar nu m-au ascultat. Colegii mei au punctat vocile, răcnetele. Cine răcnea mai tare primea punctajul cel mai mare. Moldova a avut o piesă de show. Regret că s-a întâmplat aşa. Să ne ierte! Am avut o discuţie cu colegii mei din juriu, ei au vrut să fie cinstiţi. Le-am explicat că e nevoie să dăm Moldovei punctajul maxim, să ne ajutăm reciproc. Asta facem an de an şi dacă pierdem şi noi acest ajutor, acest schimb de voturi geografice, nu e bine”.

eurovision, republica moldova, luminita anghel, traistariu, teroristul vedetelor

Luminița Anghel

Mihai s-a trezit însă luat peste picior: ”Ceilalţi juraţi nu m-au înţeles, nu m-au crezut. Mi-au zis: «ce-ţi pasă ţie, iar vrei să mergi la Eurovision?». Dar eu le-am spus că e vorba de România, că mai avem nevoie de voturi de la ei şi în viitor. Am fost singurul care le-a dat 12 puncte moldovenilor, iar ei au primit doar trei puncte de la juriul românesc, care s-a cumulat cu nota de la publicul din România şi s-a ajuns în final la nota 8. TVR nu ne-a influenţat. I-am întrebat ce facem şi au spus că este decizia noastră, mai ales că aveam şi un avocat care ne urmărea”, a mai mărturisit Mihai Trăistariu.

Şi fără voturile românilor, trupa ”SunStroke Project”, din Republica Moldova, tot s-a clasat înaintea României: pe locul al treilea, cu 374 de puncte, iar reprezentanţii, Alex Florea (25 de ani) şi Ilinca Băcilă (18 ani), pe locul 7, cu 282 de puncte. Mihai a lăudat prestaţia României la Eurovision 2017: ”Îi felicit pe Ilinca şi pe Alex că au făcut o impresie bună şi că au luat un loc bun. Am spus încă de la început că acele «yodelinguri» speciale vor fi apreciate”.

Share