Ziua Națională a României, marcată la Chișinău printr-o serie de evenimente

Reprezentanții societății civile unioniste din Republica Moldova, reuniți în Blocul Unității Naționale (BUN), au pregătit o serie de evenimente pentru a marca Ziua Națională a României, anunță BUN.

Astfel, 1 decembrie va debuta în inima Chișinăului cu o depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, începând cu ora 11:00. La ora 14:00 va fi dat startul unui marș al Unirii organizat de Platforma Civică „Onoare, Demnitate și Patrie”, cu plecare din fața Liceului Româno-Francez „Gheorghe Asachi”. După manifestația stradală, unioniștii vor reveni în centrul Chișinăului, pentru un eveniment cu adevărat excepțional. La ora 15:00, în scuarul dintre Catedrala Mitropolitană și Arcul de Triumf, va fi desfășurată o hartă imensă, cu genericul „Republica Moldova și România; Reuniți în 2018″.

„Vom avea o zi de 1 decembrie plină și frumoasă la Chișinău. Ne bucurăm că putem ține pasul cu colegii noștri unioniști de pe celălalt mal al Prutului care vor marca Ziua Națională la București, Ploiești, Iași, Timișoara, Cluj și, evident, Alba-Iulia. Ceea ce e și mai frumos e faptul că această zi sfântă va fi marcată și de unioniștii din Diaspora noastră comună peste tot în lume”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale.

La finalul Zilei Naționale a României și tuturor românilor, unioniștii vor avea parte de o petrecere pe cinste, pentru a marca memorabilul eveniment petrecut acum 97 de ani și pentru a sărbători inaugurarea sediului BUN la Chișinău.

Doina Secrieru

Share