Zinaida Greceanîi: „În această toamnă cetățenii vor avea de făcut alegerea pentru o nouă guvernare în țară”

Zinaida Greceanîi: „În această toamnă cetățenii vor avea de făcut alegerea pentru o nouă guvernare în țară”

Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) a desfășurat astăzi, în Capitală, marșul tradițional dedicat Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii, transmite Oficial.

Socialiștii au pornit în marș în două coloane, una de la circ și alta de la Academia de Științe, iar punctul final a fost în fața Parlamentului RM, unde au desfășurat mitingul „Pentru o guvernare responsabilă și echitate social”.

Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că în această toamnă cetățenii vor avea de făcut alegerea pentru o nouă guvernare în țară.

„Ne-am adunat astăzi aici, cei cărora nu le este indiferentă soarta țării noastre. Cei care vor dreptate socială, pace în lume, cei care urmează să facă schimbarea în țară. Vrem schimbare! Și primul pas spre această schimbare este republica prezidențială. Am colectat semnăturile necesare, am ajuns la inima fiecărui cetățean. Asta înseamnă că la alegerile parlamentare vom alege o nouă țară. Am ales în fruntea statului un președinte puternic, cu majoritatea voturilor Dvs.”, a spus Zinaida Greceanîi.

Liderul fracțiunii PSRM în Coniliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, candidatul pentru funcția de Primar General al Capitalei, a spus că lumea trebuie să înțeleagă că cea mai gravă problemă a țării este exodul populației.

„Avem nevoie de un oraș verde, frumos, confortabil și, astăzi, de Ziua Solidarității oamenilor muncii trebuie să înțelegem că cea mai gravă problemă cu care se confruntă țară este că oamenii pleacă. Trebuie să oprim acest lucru. Trebuie să întoarcem încrederea în ziua de mâine, să arătăm că suntem necesari acestei societăți”, a spus Ion Ceban.

Reprezentanta „Gărzii Tinere” a PSRM, Carolina Lipskaia a spus că tinerii vor o țară cu perspective.

„Guvernarea lucrează doar pentru obținerea a noi credite care înglodează țara în datorii. Ea este capabilă doar să distrugă. Ei arată atitudinea care o au față de oamenii care au făuit țara, față de cetățeni, cei care au construit fabrici, școli, grădinițe. Studenții au burse mici, salariile profesorilor sunt mici, vrem să trăim în RM cu viitor prosper. PSRM are o echipă de profesioniști și un plan de dezvoltare bine stabilit”, a spus Carolina Lipskaia.

Deputatul socialist și politologul Bogdan Țîrdea, a spus că PSRM este singurul partid de opoziție din țară.

„Chiar și această sărbătoare am organizat-o noi. Ceilalți fie se tem de oamenii muncii, fie îi urăsc. Uitați-vă la așa zisa putere și opoziție, este o luptă între milionari și oligarhi. Ei încearcă ca după parlamentare să nimerească iar în Parlament să creeze AIE IV. Întrebați-vă care partid luptă cu oligarhii împreună cu oamenii muncii, doar PSRM este unicul partid al oamenilor muncii, care nu are în listă oligarhi. Am luptat pentru salariile muncitorilor, pentru bursele studenților, salariile oamenilor. În 2018 vom câștiga și localele și parlamentare”, a spus Bogdan Țîrdea.

Dina Roșca

Share