În Capitală are loc Marșul socialiștilor dedicat Zilei Internaționale a Solidarității oamenilor muncii

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) desfășoară, astăzi, 1 Mai, marșul tradițional dedicat Zilei internaționale a Solidarității oamenilor muncii, transmite Oficial.

Socialiștii au pornit în două coloane, la ora 10.00, una – de la Circ și cea de a doua, din fața Academiei de Știință.

Totodată, la ora 11.00, în fața Parlamentului RM, va avea loc mitingul „Pentru o guvernare responsabilă și echitate socială”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Președintele RM, Igor Dodon a scris că, se va alătura marșului.

„Am avut o tradiţie frumoasă de a ne aduna în această zi la paradă – o tradiţie pe care o ținem minte cu toții. În anul 2012, în calitate de preşedinte al Partidului Socialiştilor, am venit cu iniţiativa de a reveni la această tradiţie frumoasă. De atunci, PSRM organizează anual, la Chişinău, marşuri şi mitinguri de amploare cu prilejul sărbătorii de 1 Mai. La aceste evenimente participă zeci de mii de cetăţeni din toate colţurile ţării noastre. Al şaptelea an consecutiv, Partidul Socialiştilor organizează în capitala Moldovei acţiuni cu prilejul Zilei Internaţionale a Solidarităţii Oamenilor Muncii. Este o tradiţie pe care o susțin”, a scris Dodon.

Participanții la marș scandează: „Pace, muncă, mai!”, „Socialiștii, muncă, progres!”, „Pentru republică prezidențială”, „Vrem dreptate socială!”, „Ura!”.

Dina Roșca

Share