Zinaida Greceanîi: Este pentru prima dată când Secretarul general al Uniunii Interparlamentare efectuează o vizită în țara noastră, este o onoare pentru noi

Zinaida Greceanîi: Este pentru prima dată când Secretarul general al Uniunii Interparlamentare efectuează o vizită în țara noastră, este o onoare pentru noi

Republica Moldova este un exemplu bun pentru statele din cadrul Uniunii Interparlamentare în privința adoptării legislației în domeniul egalității de gen, iar experiența țării va fi prezentată statelor Uniunii Interparlamentare. Declarația a fost făcută de Secretarul general al Uniunii Interparlamentare, Martin Chungong, aflat în vizită în Republica Moldova, în cadrul întrevederii cu șefa delegației naționale la Uniunea Interparlamentară, Zinaida Greceanîi și deputații membri ai delegației, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, Zinaida Greceanîi a propus ca următoarea reuniune a Uniunii Interparlamentare să se desfășoare în Republica Moldova.

„Este pentru prima dată când Secretarul general al Uniunii Interparlamentare efectuează o vizită în țara noastră, iar acest lucru este o onoare pentru noi. Această vizită va impulsiona relațiile noastre, activitatea Republicii Moldova în cadrul Uniunii Interparlamentare și va oferi noi oportunități pentru îmbunătățirea lucrurilor în țara noastră”, a declarat șefa delegației naționale la Uniunea Interparlamentară, Zinaida Greceanâi.

La rândul său, Martin Chungong a reiterat sprijinul Uniunii Interparlamentare pentru consolidarea capacităților instituționale ale Parlamentului Republicii Moldova, dialogul și cooperarea interparlamentară, mobilizarea deputaților pentru susținerea Agendei globale de dezvoltare durabilă. Martin Chungong a încurajat parlamentarii să identifice lucrurile care îi pot uni, nu dezbina și să urmeze agenda de dezvoltare, benefică tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

„În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte referitoare la acțiunile Parlamentului în vederea realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, activitatea Platformei Comune de Dialog a Doamnelor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova, suportul tehnic oferit Parlamentului de Uniunea Interparlamentară, precum și noua Agendă 2030”, se mai spune în comunicat.

De menționat că, agenda vizitei Secretarului general al Uniunii Interparlamentare, Martin Chungong mai include discuții cu Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, Președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Vladimir Țurcanu, Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă.

Secretarul general al Uniunii Interparlamentare, Martin Chungong, efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 2-5 iunie 2018.

Doina Secrieru

Share