Vovc: Nu pot înțelege dacă ministrul Infrastructurii care a participat la negocierea contractului cu Gazprom știe ce a negociat

Vovc: Nu pot înțelege dacă ministrul Infrastructurii care a participat la negocierea contractului cu Gazprom știe ce a negociat

Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, spune că a citit repetat contractele dintre Moldovagaz și Gazprom din 2006 și cel din 2021 și nu poate înțelege dacă ministrul infrastructurii care a participat la negociere știe ce a negociat, informează OFICIAL.

El spune că, conform noilor prevederi din acordul adițional noi ne-am asumat că pentru consumul de peste 5,7 MLN m3/zi transportul pe teritoriul Ucrainei va fi achitat de Moldovagaz.

„Nu înțeleg cum poate ministrul care a participat la negociere să nege că această clauză a fost înclusă în contract în 2021, când șeful Moldovagaz a recunoscut deja acest lucru.

SĂ FIE CLAR: pentru volumele adiționale noi achităm același preț Gazpromului dar îi scutim de achitarea transportului. Respectiv, pentru noiembrie 2021 – februarie 2022, datorită generozității negociatorilor din partea Moldovei, Gazprom a beneficiat de un venit adițional de aproximativ 13 MLN $.

Iar din această sumă, în pofida faptului că malul drept a consumat mai puține volume, noi am achitat cu 1,67 MLN $ mai mult decât malul stâng”, spune Vovc.

El spune că modificările contractului au fost dubioase.

„Dacă e vorba de reavoință sau incompetență nu știu, dar Procuratura ar fi trebuit să investigheze această modificare încă la sfârșitul anului 2021 când a fost semnat acordului adițional”, mai spune Vovc.

Share