Vovc: „Nu mor caii când vor câinii”, iar frații nu ne vor lăsa în situații complicate

Vovc: „Nu mor caii când vor câinii”, iar frații nu ne vor lăsa în situații complicate

„Eu sunt sigur că vom reuși și vom trece peste cu bine peste această iarnă. „Nu mor caii când vor câinii „, iar frații nu ne vor lăsa în situații complicate” – a declarat Liviu Vovc, secretar general al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), informează OFICIAL.

În opinia sa, reducerea cu 43% a livrării energiei electrice nu are justificare economică dar mai mult politică. Dacă se dorea se asigura același volum de energie electrică. Iar dacă nu aveau suficientă materie primă, se putea găsi soluție și pentru această problemă. Ei însă, în pofida faptului că guvernul nostru le-a îndeplinit toate poftele până acum, în momentul oportun au devenit parte a șantajului energetic.

„Această situație trebuie să fie o lecție pentru guvern și să revină la propunerea noastră de a purta discuții din punct de vedere economic cu regimul din partea stângă a Nistrului.

Putem începe cu facilitățile fiscale, din cauza cărora bugetul statului e prejudiciat de 4 Miliarde lei anual” – a menționat politicianul.

Iar cât ține de gaz – a spus Liviu Vovc – în contractul semnat nu e specificat din cele 5,7 mln m3/zi cât trebuie să fie repartizat fiecărui mal.

„Așa că, dacă ar fi verticalitate, drept răspuns la reducerea cantităților de energie electrică ar trebui să rezervăm mai multe volume de gaz pentru partea dreaptă a Nistrului pentru a asigura cetățenii să se încălzească. Și aici nu vorbesc de sistare, dar de repartizare a volumelor de gaze naturale între maluri proporțional cu numărului de populație și a necesităților lor de a se incalzi”, a conchis secretarul general al Platformei DA.

Share