Vovc: Nu am așteptări de la Ceban, dar am multe întrebări către autoritățile centrale

Vovc: Nu am așteptări de la Ceban, dar am multe întrebări către autoritățile centrale

Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, spune că într-adevăr legea cu privire la întruniri prevede că solicitarea sistării unei manifestații trebuie să fie din partea reprezentantului APL, informează OFICIAL.

El spune că nu are așteptări de la Ion Ceban, dar are mai multe întrebări la autoritățile centrale.

„Atunci când se încalcă ordinea publică, când se încalcă prevederile declarației prealabile, când se încalcă legislația poliția și carabinierii sunt obligați să intervină. Acest lucru prevede legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri (art.23 pct. c) și cea cu privire la activitatea Poliției (art. 25 pct.5 subpunct.1). NU AVEȚI NEVOIE DE DECIZII CSE!!!

Și legea trebuia aplicată încă ieri când se producea încălcarea legislației și să nu admiteți haosul acesta.

Dacă s-ar devasta o instituție, iar reprezentantul primăriei (care ar trebui să solicite sistarea manifestației) iarăși va fugi de la fața locului forțele de ordine tot vor privi neputincioase cum se încalcă ordinea publică?

P.S. aplicați legea și terminați cu jocurile politice. Din cauza impotenței voastre și a faptului că nu ați aplicat legea la timp, azi suferă oamenii care au nevoie să ajungă la serviciu”, spune Vovc.

Share