Vovc a solicitat Premierului copia protocolului de negocieri cu Tiraspol. Iată ce răspuns a primit

Vovc a solicitat Premierului copia protocolului de negocieri cu Tiraspol. Iată ce răspuns a primit

„Din câte înțeleg, negocierile cu regimul separatist vor rămâne o enigmă” – a declarat Liviu Vovc, secretar general al Platformei DA, informează OFICIAL.

Fostul deputat a amintit că în decembrie a solicitat Prim-ministrului copia protocolului de negocieri cu regimul de la Tiraspol.

„Fără nici o logică, răspunsul mi-a venit de la Ministerul Infrastructurii, care mi-a comunicat că ședințele respective nu au fost formalizate în niciun fel.

Dacă nu au fost protocolate, nu avem cum afla ce s-a discutat și ce condiții au fost puse de ambele părți. Sau dacă ai noștri au pus măcar vreo condiție.
Este o neseriozitate totală când trocurile cu un regim separatist se fac verbal, ca la piață”, a declarat Liviu Vovc.
Iar ținând cont de noile prevederi ale Codului Penal cu privire la separatism – a mai spus politicianul – procuratura trebuie să se autosesizeze și să investigheze cine a fost „negociatorul” real.

„Dacă într-adevăr ne facem griji pentru securitatea țării, ar trebui o verificare amănunțită cu privire la acest caz. Cine anume ne sabotează pe interior și cine face jocuri duble prezentându-le ca soluția cea mai corectă?”, a adăugat fruntașul Platformei.

Share