Voronin: Știm bine când și de ce moldovenii au început să plece în lumea mare. Cine era pe atunci – mai este și astăzi la guvernare

Voronin: Știm bine când și de ce moldovenii au început să plece în lumea mare. Cine era pe atunci – mai este și astăzi la guvernare

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), lider al Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, a venit cu o adresare către „cei care au fost impuși să părăsească țara, câștigându-și bucata de pâine în străinătate”, informează OFICIAL.

„Știm bine când și de ce moldovenii au început să-și lase casa și să plece în lumea mare. Cine era pe atunci – mai este și astăzi la guvernare. În anii când am guvernat noi, comuniștii, procesul a fost încetinit într-o anumită măsură. Dar n-a fost posibil să-l oprim, pentru că prea gravă și prea degradată a fost moștenirea, iar prin lovitura de stat din aprilie 2009 am fost înlăturați de la putere. Au urmat 12 ani în care numai un chior sau un rău voitor nu vrea să vadă și să recunoască înrăutățirea acestei situații. O stare de lucruri, care, dacă e să o spunem mai de-a dreptul, este nu altceva decât „alungarea poporului din țară și pregătirea teritoriului pentru venirea străinilor”. Eu ce am putut, am făcut. În toamna anului 2009, din proprie inițiativă și nesilit de nimeni, m-am retras, lăsând pe alții să facă mai mult și mai bine. Le-am oferit locul, dacă i-am tot văzut bătându-se cu pumnul în piept că ei știu cum, că ei pot, că ei vor fi ajutați de Occident să înflorească din nou Moldova noastră dragă… Vremea a arătat cât de naivi – ca să nu zic altfel – am fost și eu și dumneavoastră”, a declarat Voronin.

Politicianul a spus că reprezentanții guvernării de după 2009 au momit cetățenii „cu „povestea de succes”, „răspunderea asumată”, „lupta cu sărăcia”, „moldova fără comuniști”, „cursul la integrare europeană” și alte gogoașe pentru creduli și lenoși”.

„Vă mai fac și o propunere – tot foarte simplă – pentru cei cu totul grei de cap: „arătați, numiți măcar un lider de partid, măcar un singur partid (din cea mai monstruoasă coaliție pe care au avut-o vreodată moldovenii), care după ce ne-au plecat pe noi în 2009, au făcut ceva bun pentru țara noastră, pentru poporul ei, pentru dvs personal!”. Măcar unul găsiți. Și numiți-i faptele. Faptele, nu vorbele, căci meșteri la vorbit avem mai mulți decât norma la un metru pătrat…

Și atunci, vă mai întreb o dată: cine sunteți voi pentru popor și țară, dacă permiteți să fiți amăgiți și la aceste alegeri? Dușmanii, prietenii noștri, cosmopoliți sau patrioți… drept cine vă considerați concret?”, a mai declarat Voronin.

Liderul PCRM a spus că el nu apără aici pe Dodon și Partidul Socialiștilor, cu care astăzi a făcut bloc electoral, or, ei „au greșelile lor, pentru care vor răspunde fiecare în parte, personal și după cum merită!”.

„Stimați compatrioți, poate e timpul să înțelegem că nu ar mai trebui să ascultăm pe unii și aceiași „sfătuitori de serviciu”, care deja de câteva decenii ne tot duc din greblă în greblă, așa încât ne trezim cu oiștea în gard după fiecare campanie electorală!…”, a mai spus comunistul.

Totodată, Voronin a îndemnat: „Votați pentru cine găsiți de cuviință, dar tare ar fi bine ca înainte de asta să vă gândiți bine la cele ce v-am spus eu în acest mesaj”.

„Vă așteptăm acasă într-o Republică revenită la normalitate. Noi suntem capabili să reinstaurăm Ordinea, Legea și Dreptatea. Ce și cum avem de făcut știm nu din gazete sau din cărțile despre altcineva și altceva. Am demonstrat deja la vremea respectivă, că putem face și lucruri bune. S-ar putea întâmpla ca aceste lucruri să meargă și mai repede și mai bine, dacă diaspora ne va ajuta. Pe unioniști și zombați nu mizăm. Mizăm pe specialiști și oameni normali. Pe cei ce își iubesc poporul și țara. Respectă Republica Moldova și îi doresc binele. Dumnezeu să vă binecuvânteze! Doamne, ajută Moldova Noastră!”, a conchis candidatul la funcția de deputat.

Cristina Gurez

Share