Candidat la funcția de deputat: „Nu putem întoarce poporul în țară când avem acele probleme sociale”

Candidat la funcția de deputat: „Nu putem întoarce poporul în țară când avem acele probleme sociale”

Candidații la parlamentare: Serghei Toma (Partidul Oamenilor Muncii), Ion Chicu (Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei) și Igor Munteanu (Platforma Demnitate și Adevăr) au prezentat ofertele electorale pentru parlamentare în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, transmite OFICIAL.

Ion Chicu a precizat că în Republica Moldova sunt mulți oameni care își iubesc țara, dar în 30 de ani au fost trădați pe diverse domenii.

„Suntem la etapa când trebuie să consolidăm eforturile întregii națiuni pentru a depăși situația dificilă. Putem porni de la dezvoltarea paradigmei dezvoltării economice. Agricultura noastră are un rol în regiune să furnizeze materie primă peste hotare, trebuie să schimbăm acest lucru. În 30 de ani am exportat oameni din țară, este o eroare gravă, trebuie să scădem povara fiscală pentru salariu, pentru infrastructură – să îmbunătățim infrastructura socială, ocrotirea sănătății, să restabilim educația în școli. Sunt multe domenii la care trebuie să ne concentrăm și avem un program care stabilește aceste obiective”, a spus Ion Chicu.

Igor Munteanu a declarat că omul simplu își dorește ca viața lui să se îmbunătățească.

„Cât am fost președintele Comisiei Control al finanțelor publice am încercat să vedem unde se opresc banii, cine îi gestionează corect lucrând strâns cu Curtea de Conturi și am reușit să obținem un tablou dureros asupra modului cum sunt gestionare proprietățile. Pentru R. Moldova recuperarea democratică trebuie să înceapă cu reforma justiției. Sunt atâția oameni care au rămas să ducă geamantanul cu bani lui Plahotniuc și alte persoane. Pentru noi este important să facem un salt în recuperarea economică, dialogul cu partenerii internaționali și întărirea instituțiilor de drept”, a spus Igor Munteanu.

Serghei Toma a spus că, în programul electoral al POM, principala prioritate este combaterea sărăciei.

„Nu putem întoarce poporul în țară când avem acele probleme sociale. Trebuie să încetăm dezmățul procurorilor și judecătorilor, care sunt corupți. Nu putem face economie bună, atâta timp cât nu avem justiție. Am încercat să aducem investiții în R. Moldova, economia va crește doar după ce vom avea transparență, controlul strict al banilor publici. Dacă nu avem muncitori în domeniul agriculturii, nu vom putea crește doar culturi tehnologice. Niciun investitor nu se va întoarce aici, investițiile în infrastructură sunt necesare, dar trebuie să avem o idee de business”, a spus Serghei Toma.

Cristina Parfeni

Share