Voronin îi învinuieşte pe Sergiu Sârbu şi Marian Lupu de plecarea celor 14 deputaţi

Voronin îi învinuieşte pe Sergiu Sârbu şi Marian Lupu de plecarea celor 14 deputaţi

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin i-a criticat dur pe cei 14 foşti deputaţi PCRM, care au părăsit  fracţiunea, însă nu exclude că aceştia ar fi fost manipulaţi. „Sunt cu toţii nişte trădători. Seara vorbim şi facem planuri comune pentru viitor în cadrul PCRM, iar a doua zi părăsesc partidul. Ştiu însă că Sergiu Sârbu şi Marian Lupu sunt cei care au discutat cu ei şi i-au convins. Unul din cei 14 a fost şantajat după ce a fost prins cu nişte probleme de familie. În cel din urmă s-au lăsat convinşi de cel care avea nevoie de aceasta”. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

În cadrul aceleiași emisiuni, Vladimir Voronin a spus că are un plan pentru a scoate ţara din captivitate şi a dat de înţeles că aceasta ar fi o revoluţie de catifea.

„O revoluţie vă convine? Cetăţenii sunt cei care trebuie să se elibereze din această captivitate”, a precizat liderul comunist.

Vladimir Voronin a spus că nu susţine nici candidatura lui Ion Sturza, nici pe cea a lui Vlad Plahotniuc pentru funcţia de premier. „Nu am discutat în cadrul partidului despre aceste candidaturi. Cred că acum este mai important să se formeze o majoritate parlamentară”, a spus preşedintele PCRM.

Share