Voronin: Guvernarea trebuie să plece, iar dacă nu – oamenii trebuie să iasă în stradă

Voronin: Guvernarea trebuie să plece, iar dacă nu – oamenii trebuie să iasă în stradă

Actuala guvernare trebuie să plece, iar dacă nu o va face de bună voie, oamenii trebuie să iasă în stradă. Membri ai actualei guvernări au participat la manifestațiile violente din 7 aprilie 2009. De ce să nu se repete un 7 aprilie? Declarațiile au fost făcute de președintele PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul de televiziune Național4, informează OFICIAL. 

„Această guvernare nu este de nimic. Este zero. Inclusiv cei care au votat pentru PAS regretă că și-au dat votul pentru acest partid. Timp de două luni, am avut așa-numitul „совет с нородом”, am umblat prin toate localitățile și am discutat cu oamenii și toți ne spun că dacă ar fi un anti-referendum, toți ar vota împotriva PAS”, a declarat Vladimir Voronin.

Fostul președinte al țării a mai spus că reprezentanții actualei guvernări sunt incompetenți și nu sunt în stare să livreze soluții pentru a depăși crizele din țară.

„Ei nu știu ce să facă, nu sunt profesioniști. În Guvern trebuie să fie profesioniști, dar PAS este reprezentat de „сбор блатных и шайка нищих”, de o adunătură, o „окрошка”, a adăugat Voronin.

Prin urmare, potrivit lui Voronin, oamenii trebuie să iasă în stradă pentru a da jos guvernarea.

„Ei trebuie să plece, dacă nu, oamenii trebuie să iasă în stradă. Mobilizăm lumea. Va fi mai bine dacă la iarnă vor îngheța copiii, bătrânii, iar ei să stea în fotolii? Ei la sigur nu vor îngheța. Vom ridica toată Moldova, dacă nu vor să se ducă cu binișorul. Eu am vorbit de mai multe ori despre 7 aprilie, ei au participat atunci, erau cu muci la nas, acum de ce să nu se repete un 7 aprilie?”, s-a întrebat Voronin.

Totodată, în cadrul emisiunii, liderul PCRM a mai spus că examinează posibilitatea ca în următoarea perioadă să renunțe la mandatul de deputat, deoarece nu se mai regăsește în componența actualului legislativ.

„Țara e distrusă, copii nu se mai nasc, oamenii fug din țară, a revenit COVID-ul, e sărăcie, nevoie, vine iarna. Nimeni nu se gândește ce va fi cu prețul gazului, care s-a majorat cu 50% exact la o săptămână după vizita cucoanei (n. r. Maia Sandu) la Kiev. Aceasta a fost reacția rușilor și a Gazpromu-ului și nu se știe ce va fi mai departe. Un metru cub de lemne costă 1500 de lei, o tonă de cărbune nu din cei buni, care se aduceau din Donbas, ci din Polonia, care scot fum, costă 10-12 mii de lei tona”, a precizat Vladimir Voronin.

Share