Voronin: Dodon trebuie să aibă parte de un proces de judecată deschis și corect

Voronin: Dodon trebuie să aibă parte de un proces de judecată deschis și corect

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), în cadrul unui briefing de presă, a întrebat dacă chiar era necesară reținerea ex-Președintelui Igor Dodon, or, el n-a fugit din țară și era dispus să răspundă la întrebările procurorilor, informează OFICIAL.

Vladimir Voronin a amintit de „relațiile complicate” cu Igor Dodon, însă, a spus că declarațiile sale se referă nu la Igor Dodon, ci la instituția supremă în stat – Președinția.

„Ce este cu acea acuzație de trădare de patrie? Faptul că fiind Președinte contactezi cu reprezentanții, liderii diferitor țări, inclusiv ai Federației Ruse, e trădare de patrie? Pe parcursul mandatului să de șef al statului, Igor Dodon n-a dat motive pentru aceasta”, a întrebat politicianul.

Liderul PCRM a spus că Igor Dodon trebuie să aibă parte de un proces de judecată deschis și corect.

„El n-a fugit din țară și n-a refuzat să răspundă procurorilor. Oare chiar fără arest, cătușe, fără acest spectacol nu se putea? Credeți că ar fi refuzat să vină la Procuratură, să răspundă la întrebări?!”, a menționat fruntașul BCS.

Vladimir Voronin a mai constatat că „e foarte grav pentru viitorul țării” că instituțiile de justiție sunt capturate și folosite de putere.

Share