Vor demisia ministrului Stamate! PSRM: Avem indiciile unei incompetențe clare

Vor demisia ministrului Stamate! PSRM: Avem indiciile unei incompetențe clare

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) cere demisia Ministrului Justiției, Olesea Stamate, în contextul anulării concursului pentru numirea unui Procuror General, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, fracțiunea PSRM în Parlament a spus că așteaptă ca Blocul ACUM să desemneze în această funcție o persoană care va fi capabilă să facă o reală reformă a justiției.

„PSRM  a luat act de decizia ministrei Justiției de a anula rezultatul concursului pentru selectarea Procurorului General. Constatăm că, după mai multe momente confuze prin care ministra a gestionat acest concurs, avem un final tragico-comic, care duce la cel mai mare eșec al actualei guvernări. Acest lucru pune sub semnul întrebării independența de politic și implementarea reformei justiției este pusă sub semnul întrebării.  Prin neprofesionalismul care a dat dovadă, prin neglijarea opiniei Comisiei, ministrul Stamate trebuie să facă gestul de onoare și să demisioneze cu scuze publice adresate cetățenilor prin gestionarea neadecvată a reformei justiției. În declarațiile anterioare și prin cea unde anunță anularea concursului, Stamate sugerează că problema a fost că un anumit candidat nu a trecut concursul, preferatul cercului politic care a desemnat-o în funcție.  Avem indiciile unei incompetențe clare. PSRM așteaptă demisia ministrei Justiției și desemnarea de urgență de către Blocul ACUM a unei persoane competente în funcție, care să fie capabilă să facă reforma reală a justiției. Urmează să discutăm în ce măsură modificările Legii mai pot fi de actualitate după acest eșec”, a spus deputatul Vasile Bolea.

De asemenea, PSRM anunță că nu este gata să susțină în funcții oameni incompetenți, care răspund la comenzi politice.

Cristina Parfeni

Share