Vladimir Voronin, despre Iurie Leancă în prezidiul Parlamentului: „Va fi foarte caraghios…”

Vladimir Voronin, despre Iurie Leancă în prezidiul Parlamentului: „Va fi foarte caraghios…”

„Cu Iurie Leancă e mai complicat. Aici, e un târg demult și îi legat de furtul acelui miliard din Banca de Economii. Iurie Leancă, în calitate de Premier, a semnat hotărârea Guvernului de alocare din rezervele naționale a 13 miliarde de lei și ca lui Leancă să-i țină gura închisă, să i-o încleie, l-au onorat cu această funcție”. Declarația a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unui interviu pentru www.tribuna.md, în contextul alegerii lui Leancă în funcția de vicepreședinte al Legislativului.

Pentru sursa citată, Voronin a spus că:  „În genere, va fi foarte caraghios în Parlament: unul din conducătorii Parlamentului reprezintă partea care noi i-am calificat ca prostituate politice, altul reprezintă mafia și corupția, iar al treilea reprezintă partidul care oficial sau neoficial se numește partid de guvernământ – PDM”.

„Foarte interesant, ceea ce înseamnă că opinia alegătorului îi aruncată demult la gunoi, ceea ce înseamnă că rezultatele alegerilor parlamentare nu mai au nici un rost, nu mai au nici un folos, ceea ce înseamnă că partidul poate să vină cu 19 mandate, iar apoi să conducă cu toate instituțiile statale etc. Așa fel de rânduială în țară, așa fel de democrație, atârnarea față de opinia cetățeanului, îmi pare că nu mai există nicăieri. Eu aș pune întrebarea într-un fel poate retoric, dar mai mult categoric. Cu ce scop noi petrecem atunci aceste alegeri? Ca pe urmă să călcăm în picioare rezultatele, pe urmă, prin diferite metode mafiote, corupție, alte măsuri banditești, să-i cumpărăm și să-i vindem pe acești deputați în toate părțile?! Eu de ce pun această întrebare, pentru că aceasta este o înjosire totală a alegătorilor, a cetățenilor RM. Toți așteaptă rezultate, toți așteaptă ceva înspre bine, toți se gândesc că, odată ce o să-i alegem, o să facă regulă, însă la urmă se primește că i-au ales pe cei care nu fac regulă, dar produc toate aceste scheme: fură miliarde, distrug integritatea statală, legile care formează aceste organe de conducere. Asta pe noi ne îngrijorează foarte mult”, a conchis liderul PCRM.

Doina Secrieru

Share