Vlad Țurcanu, despre una dintre primele dispoziții în calitate de primar!

Vlad Țurcanu, despre una dintre primele dispoziții în calitate de primar!

Candidatul Partidului Popular Românesc la funcția de primar al municipiului Chișinău, Vlad Țurcanu, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat una dintre primele dispoziții, în cazul în care ajunge la primărie, informează OFICIAL.

„Una dintre primele mele dispoziții, în calitate de primar, va fi demontarea limitatoarelor de viteză din Chișinău, fiindă ele au încetat să-și mai îndeplinească funcția primară, au devenit obstacole pe carosabil și care majoritatea șoferilor încearcă să le ocolească creând situații de avarie”, a comunicat Țurcanu.

„Am văzut și mașini de urgență, care, pentru a nu-și trauma pacienții, ocolesc aceste limitatoare de viteză. Totodată, aceste limitatoare de viteză nu sunt conforme cu standardele, astfel eu le voi demonta și înlocui cu altele conforme, care să nu fie atât de înguste și înalte cum sunt acestea, procurate cu 8 milioane și jumătate de lei”, a mai adăugat candidatul.

În același timp, Țurcanu comunică despre o investigație. „Echipa mea de candidați la consiliul municipal a realizat o investigație, din care reiese că, zeci de blocuri locative din municipiul Chișinău au fost supraetajate în ultimii ani. E important ca, viitorul primar al Chișinăului să inventarieze procesele verbale de recepție a blocurilor respective. Noi avem știință și am documentat 20 de asemenea cazuri, unele dintre blocuri trebuie consolidate, inclusiv prin aplicarea așa numitor bandaje. Respectivele blocuri nu au avut, inițail, autorizații de construire, nu au avut nici expertize tehnice și nici certificate de urbanism. De asemenea se impune verificarea unui șir de stații Peco din capitală, care au fost construite prin încălcarea normelor de mediu”, a conchis Țurcanu.

Mihaela Conovali

Share