Vlad Plahotniuc: Vă asigur că adversarii PDM vor simți, cu adevărat, energia noastră

Vlad Plahotniuc: Vă asigur că adversarii PDM vor simți, cu adevărat, energia noastră

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va adopta, la ședința Consiliului Național Politic, ce va avea loc spre sfârșitul aceste luni, o rezoluție prin care vor stabili clar că partidul va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta, ce va trece pragul electoral. Anunțul a fost făcut astăzi, de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a partidului.

Vlad Plahotniuc a declarat că, în cadrul ședinței, s-a făcut o analiză a situație politice în RM, inclusiv prin prisma ultimelor rezultate sociologice.

„Constatăm că, în ultimele zile, în RM unele partide au început prematur campania electorală. Deja aceste partide desfac și fac alianțe politice, deși suntem la mai bine de un an de alegerile parlamentare din 2018 și asta în situația în care sondajele arată cât de gravă este situația pe dreapta în rândul unor partide de opoziție, și cât de mare devine riscul pentru RM în alegerile din 2018. PDM nu va intra în această campanie electorală prematură. Prioritatea noastră în perioada următoare e să guvernăm bine și să livrăm rezultate bune oamenilor. Pentru a clarifica poziția PDM – atât cea de acum, cât și cea imediat după alegerile din anul 2018, vă anunț că am propus astăzi, ca la ședința Consiliului Național Politic, ce va avea loc spre sfârșitul acestei luni, să adoptăm o rezoluție, prin care să stabilim clar că PDM va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta, ce va trece pragul electoral”, a anunțat democratul.

Vlad Plahotniuc a mai spus că, PDM nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până în campanie și nici în campanie.

„Partidele de dreapta nu sunt adversarii noștri politici, PDM va fi însă un adversar foarte categoric și eficient acelor care vor veni cu proiecte spre blocarea cursului european al țării, anularea acordurilor semnate cu UE și alte acțiuni care ar duce la o schimbare catastrofală de dezvoltare a țării. Vă asigur că acești adversari, vor simți cu adevărat energia noastră, dar și capacitatea noastră de luptă în fiecare zi până în campanie electorală. Obiectivul nostru este ca RM să aibă și după alegerile din anul 2018, o guvernare pro-europeană. Sunt sigur că, această direcție strategică va fi aprobată de către Consiliul național politic al PDM și cetățenii vor cunoaște de pe acum direcția spre care noi mergem”, a mai spus Plahotniuc.

Mihaela Rotari

Share