Vlad Plahotniuc: Noi în 2 ani am făcut atâtea câte nu au făcut guvernările anterioare în 7 ani

Vlad Plahotniuc: Noi în 2 ani am făcut atâtea câte nu au făcut guvernările anterioare în 7 ani

Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), afirmă că formațiunea, pe care o conduce, după ce a preluat guvernarea, în 2017, a realizat mai multe decât au reușit guvernările anterioare, în perioada 2009-2016. Declarații în acest sens au fost făcute, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, informează Oficial.

Plahotniuc a spus că este pentru prima dată când un partid de guvernare merge și discută cu cetățenii, construindu-și agenda potrivit solicitărilor și necesităților lor.

Totodată, democratul a subliniat că nici o altă guvernare, de la declararea Independenței încoace, nu a reușit să construiască și să reparare atâtea drumuri, dar și să conecteze la apeduct atâția beneficiari.

„În 2009-2016 au fost construite mai puțin de 1000 de kilometri de drumuri, cam 140 kilometri pe an, în 2018 noi am construit peste 1600 de kilometri – de 12 ori mai mult decât guvernările precedente. În domeniul aprovizionării cu apă, în 7 ani – au fost conectați la apeduct peste 54 de mii de beneficiari, ceea ce înseamnă cam 7200 beneficiari anual. Noi, în ultimii doi ani, am conectat la apeduct 53 106 mii de beneficiari. De 7 ori mai mult decât au făcut alte guvernări”, a menționat liderul PDM.

Totodată, Plahotniuc a anunțat că, în curând, va fi lansat programul „Drumuri bune pentru Moldova – 2” și pentru anul 2019 își propun repararea și construcția a peste 2600 de kilometri, iar la capitolul conectarea la apeduct – PDM și-a propus cifra de 100 000 de beneficiari în fiecare an.

„Acestea sunt cifre record. Și toate aceste realizări și aprecieri ale oamenilor ne încurajează să continuăm realizarea proiectelor sus-menționate”, a conchis politicianul.

Doina Secrieru

Share