Vlad Plahotniuc arată din deget noilor miniștri: „Nu este exclusă o nouă remaniere”

„Garanţia rămânerii în funcţie este dată de rezultatele care se obţin. Miniştrii ştiu bine asta. În primăvară vom evalua din nou activitatea fiecărui minister şi nu este exclusă o nouă remaniere, deşi sper să nu fie cazul”. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru www.deschide.md, informează Oficial.

Potrivit spuselor sale, două-trei luni sunt suficiente să se vadă dacă drumul pe care merge un minister este cel corect sau dacă ministrul, de exemplu, se ocupă mai mult de politică sau imagine personală, în loc să livreze rezultate concrete oamenilor.

„Nimeni nu va rămâne în funcţie doar pentru că în trei luni încă nu a apucat să demonstreze ce poate, cred că e un termen suficient pentru a demonstra că merge pe direcţia rezultatelor concrete. Suntem oameni, putem greși, însă mai bine ne asumăm la timp dacă ceva nu merge, decât să persistăm în greşeală”, a adăugat politicianul.

Plahotnic a menționat că, periodic, se fac sondaje, au lot întâlniri zilnice cu cetățenii și se va vedea cum e activitatea Guvernului. „Eu cred că noua echipă guvernamentală este o formulă foarte potrivită pentru priorităţile ţării, este formula guvernamentală cu cea mai puternică expertiză profesională din ultimii ani”, a subliniat liderul PDM.

Amintim că, pe final de 2017, în urma evaluări a fiecărui minister, PDM a decis numirea mai multor miniștri noi și eliberarea din funcții celorlalți. Noii miniștri și-au început activitatea la 10 ianuarie 2017, când au depus jurământul.

Doina Secrieru

Share