Vlad Filat: Votând pentru candidaţii PLDM, veţi vota pentru binele ţării

Vlad Filat: Votând pentru candidaţii PLDM, veţi vota pentru binele ţării

 

În ultimul timp, politica moldovenească e populată tot mai intens cu elemente ostile dezvoltării ţării, cu agenţi ai intereselor străine cu diverşi aventurieri, paraşutaţi aici cu scopul clar de a destabiliza situaţia, de a arunca Republica Moldova în haos. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă.

Liderul PLDM a atenţionat opinia publică asupra pericolelor ce planează asupra societăţii, odată cu tentativele de pătrundere a elementului criminal pe eşichierul politic. Cazul ieşit din comun, când candidatul PLDM la funcţia de primar al localităţii Racovăţ, Mihail Andrieş, a fost atacat în stil banditesc – demonstrează faţa adevărată a celor pentru care legea e doar o noţiune abstractă şi care încearcă să aducă în politică elemente de luptă specifice lumii criminale.

„Astfel de manifestări criminale trebuie să aibă o ripostă pe măsură, pentru că numai pe această cale vom putea fi siguri că ele nu se vor extinde la nivelul întregii ţări”, a spus liderul PLDM, accentuând că turul doi al alegerilor generale trebuie privit şi prin prisma neadmiterii ascensiunii elementului criminal în politică.

„Duminică, trebuie să dăm o ripostă hotărâtă exponenţilor forţelor ostile dezvoltării normale a ţării. Moldova trebuie să fie un spaţiu al libertăţii şi democraţiei şi ţin să le transmit un mesaj clar celor care încurcă politica cu reglările de conturi din lume criminală: Nu veţi reuşi! Nu vă vom permite să importaţi în politică modul vostru de viaţă. Dacă nu înţelegeţi că politica se face cu argumente, cu idei, dar nu cu ranga, nu aveţi decât să plecaţi şi să vă manifestaţi în mediul pe care-l simţiţi al vostru”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a specificat în context că, duminică, urmează a fi demonstrat şi la nivel de primari că alegerea în favoarea democraţiei şi a dezvoltării europene, făcută la 14 iunie în peste două treimi din raioane, a fost una corectă.

„Rezultatul alegerilor din 14 iunie a demonstrat că PLDM este partidul care se bucură de cea mai mare popularitate în Republica Moldova. Votând pentru candidaţii PLDM, veţi vota pentru binele ţării. În acele localităţi în care în turul doi nu sunt candidaţii PLDM, inclusiv în municipiul Chişinău, vă îndemn să optaţi pentru candidaţii partidelor de orientare democratică. Pentru că astfel vom asigura o dezvoltare democratică firească a Republicii Moldova”, a declarat Vlad Filat.

Amintim că, candidatul PLDM din s. Racovăț, r. Soroca, Mihail Andrieș a fost atacat ieri-noapte de trei indivizi. Acesta s-a ales cu mai multe leziuni corporale și este internat în spital.

Doina Secrieru

Share