Vlad Filat: Spuneam că vine momentul când trebuie să luăm decizii…

Vlad Filat: Spuneam că vine momentul când trebuie să luăm decizii…

Vlad Filat a publicat astăzi un nou mesaj. El consideră că PLDM trebuie să desfășoare congresul partidului cât mai curând, iar la congres el își va depunde mandatul de lider de partid și își va suspenda calitatea de membru.

”Trebuie să recunosc că mi se dă greu acest text. Şi eu, ca şi majoritatea cetăţenilor, nu am crezut că se va ajunge până aici şi că va dura atât de mult. Am tot aşteptat că vom reintra în normalitate, însă, după cum se vede, mai avem de luptat. Reieşind din această situaţie, este important să luăm decizii, chiar dacă ele sunt grele, chiar dacă ele dor.

PLDM este pentru mine ca şi un copil al meu. Am investit totul, inclusiv sufletul meu, în acest partid.

Despre rolul pe care l-a jucat şi, sunt sigur, îl va juca PLDM se va expune istoria. Până atunci, eu pot spune că PLDM a făcut istorie. Din păcate, nu am fost atenţi şi am devenit jertfa celor care, azi, ţin Moldova capturată. Este clar că toate loviturile şi tot ce mi se întâmplă au un scop bine determinat – distrugerea mea, dar cu finalitatea de a distruge PLDM – ul.

Eu ţin să le mulţumesc tuturor colegilor care, pe parcursul timpului, au fost curajoşi, luptători, solidari şi nu au urmărit interese personale. Anume aceşti oameni sunt adevăraţii eroi, nu cei care s-au oploşit în funcţii pe spatele partidului, iar acum fac declaraţii spumoase de părăsire a PLDM, pentru a „ferici” Republica Moldova, alăturându-se celor care nu au niciun Dumnezeu.

Spuneam că vine momentul când trebuie să luăm decizii…

În calitatea mea de preşedinte al PLDM, consider că, în cel mai scurt timp, trebuie de organizat congresul partidului. Congres care urmează să ajusteze Programul, Statutul, dar şi să ia decizii ce vizează conducerea partidului.

La acest congres, eu îmi voi depune mandatul de preşedinte şi îmi voi suspenda calitatea de membru.

Este o decizie conştientă şi sper că această hotărâre a mea va permite PLDM- ului să acţioneze eficient, având o conducere funcţională. Sarcina noii conduceri a partidului este complicată, dar nu mai complicată decât cea care a fost în 2007. Dacă atunci am reuşit, cred că şi acum este posibil. Oamenii au nevoie de lideri cu caracter, de idei naţionale, nu de funcţionari. De aceea, la congres trebuie aleasă o conducere puternică şi luptătoare.

Dincolo de partea care vizează partidul, sarcina primordială este de a conveni cu opozanţii reali ai actualei guvernări, cu cei care îşi doresc să construiască o Moldovă cu adevărat europeană (ferindu-se de farisei de tipul lui Leancă, care este sub control total) asupra participării la alegerile prezidenţiale, având un candidat unic. Aceste alegeri sunt cruciale. Timp nu a mai rămas pentru implementarea unor agende străine. Este necesară o agendă proprie.

Eu voi continua lupta pentru a-mi demonstra nevinovăţia. Este extrem de greu, însă, eu ştiu că adevărul triumfă. Păcat că timpul nu-l poţi întoarce înapoi…

Rămân încrezut că Republica Moldova va reuşi, chiar dacă va mai dura.

Încă o dată ţin să le mulţumesc tuturor colegilor cu care pe parcursul timpului am luptat, am muncit şi am realizat atâtea lucruri bune. Mulţumesc celor care, deşi au rămas puţini, îmi dau sentimentul că nu sunt singur. Este foarte important pentru mine.

PLDM, Înainte!

Al vostru, Vlad Filat”.

Mihaela Rotari

Share