Vlad Filat: Principala problemă cu care ne confruntăm în prezent…

Vlad Filat: Principala problemă cu care ne confruntăm în prezent…

„Situaţia este complicată şi când spun acest lucru am în vedere, în primul rând, faptul că rezultatele alegerilor parlamentare au demonstrat că societatea noastră este una divizată”. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, în cadrul unui interviu pentru unimedia.info, cu referire la situația actuală.

„Să ştiţi că aceasta este o mare problemă, eu aş zice chiar că e principala problemă cu care ne confruntăm în prezent. Or, pentru a ne putea dezvolta în continuare, pentru a putea soluţiona problemele cu care se confruntă ţara în diverse domenii (cele ce ţin de procesul de integrare europeană, de funcţionarea instituţiilor democratice, drepturile omului sau din domenii cum ar fi: agricultura, sistemul financiar-bancar, educaţia etc.) noi avem nevoie de unitate la nivelul întregii societăţi”, a adăugat liberal-democratul.

Filat a mai spus că, în alegerile care au trecut,s-au bătut între ei şi era firesc să fie aşa. „Dar alegerile au trecut şi noi trebuie să purcedem la soluţionarea problemelor stringente. Pentru aceasta însă, repet: avem nevoie de unitate, avem nevoie să consolidăm societatea în jurul unor scopuri comune”, a subliniat politicianul.

Mihaela Rotari

Share